Sponsors

 

Clash of the Gemini’s

16 september 2021 9:00


Op zaterdag 11 september was het weer zover. De clash tussen Gemini uit Voerendaal en Gemini uit Zoetermeer. Vorig jaar was de 1e editie en die werd vrij overtuigend gewonnen door de teams uit Voerendaal. Zou dat dit jaar in Zoetermeer ook weer gebeuren?

Uit de verschillende apps die er van beide kanten voorbijkwamen zou het een heftige strijd worden. Rond een uur of 1 in de middag kwam de bus vanuit Voerendaal aanzetten. Daar werden ze door een groep geweldige vrijwilligers en delen van verschillende teams welkom geheten. Dankzij een geweldig keukenteam waren er broodjes en was er fruit. De pooltafel kon worden gebruikt, de darts vlogen je om de oren en ook van tafelvoetbal werd gretig gebruik gemaakt. Er werd door andere teams een rondje in de buurt gewandeld en de sfeer, maar ook de spanning, zat er duidelijk in. Maar uiteindelijk ging het natuurlijk vooral om de strijd in de zaal. Wie zou deze 2e editie winnen?

Er werd begonnen met de wedstrijd tussen de heren recreanten. En een strijd werd het! Beide teams wilde de kaas niet van hun brood laten eten en gingen er vol in. Er werden breaks gelopen, er kwamen afstandsschoten, wissels gelopen. Dat de mannen hier en daar wat minder snel opstonden na een val mocht de pret zeker niet drukken. Na 50 zwaarbevochten minuten wonnen de mannen uit Zoetermeer met 22-17.

1-0 voor Gemini uit Zoetermeer

Vervolgens was het de beurt aan het heren 2 uit Voerendaal en heren 2 van Gemini uit Zoetermeer. Dit laatste team bestond vooral uit oud heren 1 selectiespelers, die iets “gegroeid waren”, een oud lid en een speler die volgens de geruchten voor de wedstrijd op internet de spelregels nog moest opzoeken. Wie dacht dat dit een walk-over zou worden, had het goed mis. Er stonden 2 teams die allebei keihard wilde werken voor een overwinning. En ook dit werd een strijd (zou eigenlijk met hoofdletters moeten). Na 60 zeer intensieve minuten stond er aan het einde een stand van 32-24 voor de mannen van Gemini op het bord en kon ook heren 2 genieten van een goudgele rakker.

2-0 voor Gemini uit Zoetermeer

Op de app nam de voorzitter uit Zoetermeer al voorschot op een 5-0 overwinning maar volgens de voorzitter uit Voerendaal was dit tactiek. Ondertussen was de BBQ alweer aangestoken en konden de teams die al hadden gespeeld aanschuiven voor een geweldige maaltijd op de BBQ, van hamburgers, tot saté, tot aan salades, tot aan patat (of frites zoals ze onder de rivieren zeggen). Aan alles was gedacht en er werd ook gretig gebruik van gemaakt. Nu weer terug naar de wedstrijden:

De 3e wedstrijd was een strijd tussen dames 2 van Gemini (Z) en de dames selectie van Gemini (V). En dat de voorzitter uit (V) niet had gelogen bleek wel in deze wedstrijd. Beide teams wilde niet verliezen en dat lieten ze dan allebei ook duidelijk (soms iets te duidelijk) horen en zien. De dames uit Voerendaal wilde laten zien dat de mannen er een potje van hadden gemaakt en gingen deze strijd dan ook zeker niet uit de weg. Na een spannende wedstrijd bleek dan ook dat de dames van Gemini uit Voerendaal deze wedstrijd had gewonnen met 21-17.

2-1 voor Gemini uit Zoetermeer

De 4e wedstrijd was een titanenstrijd tussen de heren 1 van beide clubs. En een titanenstrijd werd het. Op het scherpst van de snede en soms eroverheen werd er gestreden voor ieder punt. Dan stond Zoetermeer voor, dan stond Voerendaal voor. In de rust was er nog steeds niet duidelijk wie deze strijd zou winnen en ook na rust bleef het spannend. Zou het dan toch lukken voor de mannen uit Zoetermeer om dat 3e punt binnen te halen??? Nee helaas niet! De mannen uit Voerendaal bleven strijden tot het allerlaatste moment en wonnen deze titanenstrijd met 18-20!

2-2 voor beide Gemini teams

Dus de laatste wedstrijd zou de beslissende wedstrijd worden qua 3e punt en wie er met de overwinning in deze 2e editie vandoor zou gaan. Op de app liep de spanning alweer op.

De laatste wedstrijd was er 1 tussen de dames selectie van Gemini (V) en dames 1 van Gemini (Z). Er werd gefluisterd dat de voorzitter (Z) het liefst wilde dat de dames uit Zoetermeer die zouden verliezen aangezien er iets was met de beker voor de 2e plaats, maar daar komen we straks op terug. De dames uit Zoetermeer wilde laten zien dat ze klaar waren voor een potje handbal en het 3e punt binnen konden slepen en dat deden ze met verve. Ze bleven met scherp schieten en de dames selectie van (V) hadden al heel veel moeten geven in de 1e wedstrijd tegen dames 2. Dat maakte de wedstrijd niet spannend, maar beide teams bleven wel hun best doen en beide kanten lieten bij vlagen zeer leuk handbal zien. Aan het einde stond er een stand van 28-9 voor Gemini (Z) op het scorebord.

Iets later dan gepland kwam de prijsuitreiking. Na een speech van de voorzitter uit Zoetermeer werd bekend waarom hij hoopte op een verlies van de dames. Hij had namelijk een ontzettend grote paarse beker geregeld voor de 2e plaats. Blijkbaar had hij zijn eigen vereniging onderschat. Gelukkig kon de (wissel) beker voor de 1e plaats daarvoor geruild worden, want die bleef in Zoetermeer. Zoetermeer won de 2e editie van de “Clash of the Gemini’s” met 3-2. Na de prijsuitreiking kon er nog genoten worden van een muziekje en een spelletje hier en daar. Rond de klok van 23:00 uur gingen de gasten uit Voerendaal weer in de bus richting huis. Helaas moesten die nog een stop maken, vlak na vertrek, omdat enkele spelers vanuit Zoetermeer dachten dat ook zij met die bus mee konden of misschien wel liever bij die fijne gasten in Voerendaal gingen wonen. Ondanks de kleine vertraging door wat verstekelingen konden de gasten uit Voerendaal hun reis vervolgen en zijn veilig thuis in Voerendaal door de buschauffeur afgeleverd. Gasten uit Voerendaal bedankt voor de mooie strijd, hopelijk tot volgend jaar. En alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt, vanuit onze stoel: BEDANKT!!!

Bestuur SV Gemini.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!